Opskrift:
Amerikanske Brownies!
- Med chokoladefrosting (kan naturligvis udelades)!
ANTAL:
Ca. 40 stk.
2 mellemstore bradepander.
3 små bradepander.
Ingredienser, Brownies:
Hvedemel 280 g
Salt 2 tsk
Usaltet smør 450 g
Mørk chokolade 350 g
Sukker 900 g
Vanilie 2 tsk.
Æg 10
Fremgang:
- Mel og salt blandes sammen og sættes til side.
- Smør og chokolade smeltes.
- Enten i vandbad eller mikrobølgeovn (husk at rør jævnligt).
- Halvdelen af sukkeret røres godt i smør/chokolade blandingen.
- Hvis vandbad brugtes; tag nu skålen fra vandbadet.
- Vanilien røres i smør/chokolade/sukker blandingen.
- Hæld blandingen over i en større røreskål.
- Den anden halvdel af sukkeret piskes sammen med alle 10 æg i en skål.
- Under konstant omrøring røres halvdelen af sukker/ægge blandingen over i chokolade blandingen (i den større røreskål).
- Den resterende del af sukker/ægge blandingen piskes med elpisker til blandingen bliver tyk, luftig og lys.
- Dette tager omkring 3-5 minutter.
- Vend forsigtigt den piskede æggeblanding i chokoladeblandingen.
- Vend derefter mel/salt blandingen i.
- Dejen hældes i 2 mellemstore eller 3 små bradepander.
- Kagerne bages ved 170 grader varmluft i ca. 18 minutter, hvorefter bradepanderne byttes rundt og de bages i endnu ca. 18 minutter.
- Kagen skal ikke være 100 % gennembagt, da den skal være en smule klæg/klistret.
- Skærer man forsigtigt i kagen, skal dejen fedte kniven lidt til.
- Kagen køler af i bradepanderne en halv times tid.
NOTE: Tildækket holder kagen sig frisk i ca 3 dage.
Den kan også fryses i op til en måned.
Hvis man laver dem meget tykke og fordeler dejen i 2 små bradepander, skal kagerne have ca. 3 minutter mere både øverst og nederst i ovnen.
SvarSletDe kan godt blive MEGET kilstret og lækre, men så må man lige holde øje med dem løbende og stikke en strikkepind i, for at se, om dejen stadig hænger fast..