Opskrift:
Mandelkage
- Med Cream Cheese Frosting, chokoladedrys og chokoladerør.
ANTAL:
Til 8 personer
Ingredienser:
Mandler 190 g
Blødt smør/margarine 135 g
Sukker 300 g
Æg 4 stk
Piskefløde eller mælk 1 dl
Hvedemel 75 g
Mørk kogechokolade 100 g
Springform med en diameter på ca. 22 cm.
Fremgang:
- Mandlerne smuttes
- Hvordan?!
- Fyld en lille gryde med vand og bring det i kog.
- Mandlerne kommes i gryden og de koges i 3-4 min.
- Hæld vandet fra og kom kold vand over mandlerne.
- Hæld igen vandet fra.
- Smut mandlerne.
- En hurtig metode til dette er, at tage begge hænder ned i gryden og "mase" mandlerne. Hvis man smutter hver mandel for sig, kan det nemlig tage ret lang tid.
- De smuttede mandler hakkes meget meget fint, eller blendes.
- Pisk smør, sukker og mandler sammen med elpisker.
- Skil æggeblommerne fra æggehviderne.
- I smør/sukker/mandel - blandingen kommes æggeblommerne i én ad gangen.
- Tilsæt mel og fløde/mælk og pisk dejen.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Smør godt med margarine i en springfrom.
- Hæld dejen i springformen.
- Bag kagen ved 170 ^oC i ca. 50. minutter.
- Lad kagen afkøle og hæld cream cheese frosting på den.
- Drys kagen med chokoladedrys.
- Kom chokoladerør og evt. hjemmelavede chokoladefigurer på kagen.
Kagen for en marcipan lignende smag, fordi der er så mange mandler i ... Super lækker og klæg
SvarSletDen er super fin! Og fedt det er så detaljeret med billeder og det hele ;-) Keep up the good work.
SvarSletTusind tak skal du have du anonyme du :) ....
SvarSlet- Jeg elsker at tage billeder, og jeg elsker at bage. Kombinationen af disse to giver så et sådant resultat. Hehe...
Men I will ...
Skal bage en kage, jeg har fundet på i dag, i morgen. Vil uploade opskriften her, hvis den bliver god .. :)